Over


Van festivalpodia tot boeken, van playlists tot colleges, ik zie het allemaal als onderdeel van het journalistieke verhaal. Hieronder zie je wat ik zoal doe en gedaan heb.


Kranten en bladen

Ik ben muziekjournalist voor NRC, waar ik ooit begon als Utrecht-correspondent. Mijn focus ligt op culturele uitwisseling tussen Europa, Afrika, Noord- en Zuid-Amerika. Om een indruk te krijgen van de stukken die ik schrijf, zie hier.

Ik schrijf uiteraard ook regelmatig voor andere bladen en sites. In het verleden onder meer voor De Groene Amsterdammer, Vrij Nederland, Jazzism, Geschiedenis Magazine, Trouw, Nieuwe Journalistiek, De Nieuwe Reporter, Luister, Quest, Quest Historie, Jazz Bulletin

Boeken

Onderzoeker en docent

Ooit deed ik de studie zelf, nu mag ik bij de UvA-master Journalistiek en media jaarlijks de collegereeks 'Journalistieke Genres' geven (achtergrondjournalistiek en narratieve journalistiek). Ik werk ook regelmatig voor de Fontys Hogeschool voor Journalistiek in Tilburg, voornamelijk als docent Journalism Studies.

Een onderzoek naar de verhouding tussen communicatiemedewerkers en journalisten leidde tot het boek Gevaarlijk Spel, waarvan ik co-auteur ben.

Curator

Door mijn boek Voudou en de soundtrack daarvan was ik curator bij festival Into The Great Wide Open 2017, special guest op festival Explore the North 2018 en programmeer ik voor het Utrechtse festival Klein New Orleans.

In 2015 en 2017 organiseerde ik samen met Leopold Messan het Voodoo To Go Festival in RASA en TivoliVredenburg. We organiseren en programmeren kennis- en muziekavonden rond de voodoocultuur.