Over

Van festivalpodia tot boeken, van playlists tot colleges, ik zie het allemaal als onderdeel van het journalistieke verhaal. Hieronder zie je wat ik zoal doe en gedaan heb.

Kranten en bladen

Ik ben muziekjournalist voor NRC, waar ik ooit begon als Utrecht-correspondent. Mijn focus ligt op culturele uitwisseling tussen Europa, Afrika, Noord- en Zuid-Amerika. Om een indruk te krijgen van de stukken die ik schrijf, zie hier.

Ik schrijf ook regelmatig voor De Groene Amsterdammer. In het verleden schreef ik onder meer stukken voor Vrij Nederland, Jazzism, Geschiedenis Magazine, Trouw, Nieuwe Journalistiek, De Nieuwe Reporter, Luister, Quest, Quest Historie, Jazz Bulletin

Boeken

Onderzoeker en docent

Ooit deed ik de studie zelf, nu geef ik bij de UvA-master Journalistiek en Media het vak 'Interview en Reportage' en het vak 'Journalistieke Genres' (achtergrondjournalistiek en narratieve technieken). Ik werk ook af en toe voor de Fontys Hogeschool voor Journalistiek in Tilburg, voornamelijk als docent Journalism Studies.

Een onderzoek naar de verhouding tussen communicatiemedewerkers en journalisten leidde tot het boek Gevaarlijk Spel, waarvan ik co-auteur ben.

Podcasts

Over muziek schrijven is heerlijk, maar het liefst luister je naar de muziek in het verhaal. Daarvoor heeft de God van de Audio de podcast bedacht. Voor festival Into The Great Wide Open maak ik de serie Vloed. Soms gaat het over de banjo, dan weer over Black Lives Matter of over eilandmuziek, maar altijd gaat het uiteindelijk over de rol van muziek in de maatschappij. Of andersom.

Curator

Door mijn boek Voudou en de soundtrack daarvan was ik curator bij festival Into The Great Wide Open 2017, special guest op festival Explore the North 2018 en programmeer ik voor het Utrechtse festival Klein New Orleans.

In 2015 en 2017 organiseerde ik samen met Leopold Messan het Voodoo To Go Festival in RASA en TivoliVredenburg. We organiseren en programmeren kennis- en muziekavonden rond de voodoocultuur.